Foto0378U bent geïnteresseerd in paardenschoenen, maar welke paardenschoenen zouden nu het beste bij uw paard passen? Er zijn inmiddels zoveel soorten op de markt. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen al die merken? Onze paardenschoenen, in de volksmond ook wel de 'Smitjes' genoemd, hebben een aantal specifieke kenmerken. Wij zetten deze kenmerken even kort voor u op een rijtje.


Op maat gemaakt
Onze schoenen worden volledig op maat gemaakt. Wij houden niet alleen rekening met de grootte en de vorm van de hoef, maar wij zorgen ook voor allerlei extra benodigde aanpassingen. Een hoefbevangen paard kan bijvoorbeeld enorm worden geholpen met een dikkere zool in verband met extra schokdemping. Maar zo kunnen wij ook daar waar nodig de dikte van een schoen aanpassen als het gaat om een paard dat sleept of strijkt. Kortom, onze schoenen worden compleet op maat gemaakt.


Gewicht
Onze schoenen zijn een fractie zwaarder dan de gemiddelde hoefschoen. Uit meting is gebleken dat onze schoen ongeveer 100 gram zwaarder is dan gemiddeld. Het extra gewicht wordt veroorzaakt door de dikte van de zool. Hier hebben wij heel bewust voor gekozen, aangezien wij voorstander zijn van een optimale schokdemping. Wij zijn ervan overtuigd dat uw paard daar baat bij heeft. Vergelijk dit maar eens met lichtgewicht turnschoentjes. Uitstekend geschikt voor het turnen in de gymzaal, maar ongeschikt voor ruwer terrein. Uiteraard kunnen wij op verzoek een lichtgewicht schoen voor u maken. Dit gaat echter ten koste van de schokdemping en de duurzaamheid van de schoen.

OnderdelenP10101558
Alle onderdelen zijn los te verkrijgen en u kunt ze eenvoudig zelf monteren.

Verzolen
Onze paardenschoenen gooit u niet weg als de zool is versleten. U kunt ze simpelweg door ons laten verzolen. Dit is veel goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe set schoenen. Wij informeren u graag over de kosten.

Optioneel
Lang niet elk paard heeft last van schuurplekjes. In de meeste gevallen vormt dit na de inloopperiode geen enkel probleem. Mocht dit onverhoopt toch problemen geven, dan hebben wij hiervoor speciale 'sokken' ontwikkeld.

Prijsstelling
Wij leveren kwalitatief uitstekende schoenen tegen een concurrerende prijs.

Contact
De ontwikkelaar, fabrikant en leverancier is één en dezelfde, namelijk Gerrit Smit. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u persoonlijk met hem in contact treden.

Op onze site informeren wij u uitgebreid over onze paardenschoenen.

Copyright © 2021. All Rights Reserved.