Paarden lopen al honderden jaren op ijzers. Dit beeld is helemaal ingeburgerd. Het is vaak niet eens een bewuste keuze."IJzers horen nu eenmaal onder een paard" of "Anders slijten de hoeven te snel" zijn vaak de antwoorden die je krijgt als je vraagt naar de reden. Paarden worden niet geboren met ijzers. De ijzers komen uit het tijdperk van de ridders, de melkwagen, de broodkar en het stadsvervoer van goederen en mensen. Helaas zijn te weinig mensen op de hoogte van de nadelige gevolgen van hoefbeslag. Natuurlijk gunt iedereen zijn of haar paard het allerbeste. Juist vanwege deze reden heten wij je van harte welkom op onze site. Het kan namelijk anders. Gun je paard hoefschoenen! Om de informatie voor iedereen begrijpelijk te houden, hebben wij er bewust voor gekozen geen medische termen te gebruiken.

Foto0378U bent geïnteresseerd in paardenschoenen, maar welke paardenschoenen zouden nu het beste bij uw paard passen? Er zijn inmiddels zoveel soorten op de markt. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen al die merken? Onze paardenschoenen, in de volksmond ook wel de 'Smitjes' genoemd, hebben een aantal specifieke kenmerken. Wij zetten deze kenmerken even kort voor u op een rijtje.


Op maat gemaakt
Onze schoenen worden volledig op maat gemaakt. Wij houden niet alleen rekening met de grootte en de vorm van de hoef, maar wij zorgen ook voor allerlei extra benodigde aanpassingen. Een hoefbevangen paard kan bijvoorbeeld enorm worden geholpen met een dikkere zool in verband met extra schokdemping. Maar zo kunnen wij ook daar waar nodig de dikte van een schoen aanpassen als het gaat om een paard dat sleept of strijkt. Kortom, onze schoenen worden compleet op maat gemaakt.

Lees meer...

P10101558Problemen met hoefbevangenheid, artrose, hoefkatrol, pezen, brokkelhoeven of rugproblemen? Dan doet u uw paard een plezier met hoefschoenen.

Duur? De kosten voor 4 schoenen bedragen slechts € 300,00 excl. het opmeten. (schoenen t/m diameter van 14 cm. Schoenen met een diameter vanaf 15 cm kosten € 600,00 excl. het opmeten). Hoefschoenen gaan ook nog eens jaren mee, ze zijn te verzolen en de sluiting is vervangbaar. U kunt eens beginnen met twee voorschoenen om u zelf te overtuigen. Eventuele verzendingen gebeurt na betaling.

Lastig? Welnee, even oefenen en het aan- en uittrekken van de hoefschoenen is een fluitje van een cent.

Lees meer...

paardenschoenenWaarom adviseren wij hoefschoenen in plaats van hoefbeslag?

De reden waarom men vaak kiest voor hoefbeslag is bescherming van de hoef tegen slijtage; dus bescherming tegen de ondergrond waarover het paard loopt. Ook wij zijn van mening dat je een paard op blote voeten niet op alle soorten ondergrond kan laten bewegen. Een paard zonder bescherming laten lopen op bijvoorbeeld een pad vol grind en kiezelstenen vinden wij zelfs dierenmishandeling. Ook jij zou het niet prettig vinden om op blote voeten over een dergelijk pad te rennen en je zult zeker de voorkeur geven aan een paar stevige schoenen. Maar hoefijzers of kunststof hoefbeslag vinden wij voor paarden geen goede oplossing. Een paardenbeen- en hoef bestaat namelijk uit heel veel onderdelen die elk een eigen functie hebben, maar ook weer in verbinding staan met elkaar. Eigenlijk is dit een heel knap systeem. Het is dus belangrijk dat je het been en de hoef niet hindert om zo goed mogelijk te functioneren. Het is niet onze bedoeling om uitgebreid de anatomie van een paardenbeen uit te leggen. Wel is een beetje kennis van de onderdelen en de werking van de hoef noodzakelijk om te kunnen begrijpen waarom je jouw paard een groot plezier doet met hoefschoenen.

Lees meer...

Copyright © 2022. All Rights Reserved.