Curs hoefverz 200609 05Gerrit Smit verzorgt een cursus hoefverzorging. Aangezien wij vinden dat het woord ‘bekappen’ de lading niet dekt, spreken wij liever over hoefverzorging. Veel nuttige informatie over hoe je de hoeven van je paard gezond kan houden, komt tijdens deze cursus aan bod.

De cursus die wij aanbieden is volledig gericht op de praktijk, dus op de daadwerkelijke Hoefverzorging van je eigen paard of pony. Elke cursist dient dan ook één zaterdag zelf een paard of pony zonder hoefijzers mee te nemen. Na deze cursus ben je geen hoefsmid, maar heb je voldoende handvat gekregen om het noodzakelijke hoefonderhoud van je eigen paard te verzorgen.

Na een korte uitleg van de belangrijkste punten gaan wij direct aan de slag. Oefening baart kunst en dat geldt ook zeker voor hoefverzorging. Paard voor paard wordt door de cursisten onder de deskundige leiding van Gerrit Smit behandeld. Allerlei zaken worden aan de hand van de praktijk toegelicht, zodat je direct een heel duidelijk beeld krijgt van het hoe en waarom. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Per cursus kunnen zich maximaal 6 personen inschrijven, zodat er veel aandacht is voor de cursisten en de paarden. 

Dagprogramma

10.00 uur        Ontvangst met koffie/thee
10.15 uur        Theoriegedeelte
12.00 uur        Kleine lunch met koffie/thee, soep en broodjes
12.45 uur        Praktijkles
14:00 uur        Afronding cursusdag

De eerstvolgende cursus start op 22 april 2017.

Deze data worden ook daadwerkelijk ingepland bij minimaal vijf aanmeldingen én indien er minimaal twee dagen van te voren betaald is.
Het bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer 347303951 tnv GH Smit. Aanmelden kunt u doen via het contactformulier

De kosten van deze cursus zijn: € 60,00 incl. koffie/thee, lunch en stalling van je paard of pony.

Mocht u na de cursus toch behoefte hebben aan meer ondersteuning dan is dat op afspraak altijd te regelen. Voor meer informatie of inschrijving kunt u ons mailen via info@smit-rijssen.nl of telefonisch benaderen op 0548-515806.

Copyright © 2019. All Rights Reserved.